Minőségi esővízgyüjtők beszerzése online

A csapadékgyűjtési technológia nagyon hatékonynak bizonyult számos országban és a legtöbb szigeten is, ahol a ciszternák jelentik a lakóhelyek fő vízforrását. A ciszternák a legtöbb háztartási alkalmazáshoz elegendő ellátást képesek biztosítani.

Esővízgyüjtők online rendelhetőek a sunikft.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha ön is kíváncsi arra, hogy milyen megoldások vannak az esővízgyűjtésre manapság. Az esővíz használata nagyon hatékonyan csökkenti a közüzemi vízellátó rendszer iránti keresletet. Ezenkívül kényelmes puffert biztosít vészhelyzetben vagy a közüzemi vízellátás hiányában. Ezenkívül hazánk városainak többségén a dombos vagy hegyvidéki terep, valamint a szétszórt lakhatási minták miatt a csapadékgyűjtés tűnik a legpraktikusabb módnak egyes lakosok vízellátásának biztosítására. Sok országban nagyon költséges, és bizonyos esetekben gazdaságilag nem is kivitelezhető a közüzemi vízellátás kiterjesztése minden olyan területre, ahol a házak egymástól elszigeteltek, vagy hegyvidéki területeken vannak.

A meredek horganyzott vastetők viszonylag hatékony esővízgyűjtőknek bizonyultak, míg a lapos betontetők, bár nagyra értékelik a hurrikánok elleni védelmet, nagyon nem hatékonyak. A tetőtéri vízgyűjtő hatásfoka 70% és 90% között mozog. Becslések szerint 100 m2 tetőn 1 cm csapadék 10. 0001 hozamot eredményez. Gyakrabban a tetőtéri vízgyűjtő hozama a vízgyűjtő terület tényleges csapadékának 75%-a, miután figyelembe vették a párolgásból eredő veszteségeket a rövid időszakokban. Hasonlóképpen, a másik véglet, a tetőcsatornák és ejtőcsövek általában nem képesek megbirkózni a nagy intenzitású csapadékkal, és ezekben az időszakokban a felesleges víz lefolyik a tetőről. Amennyiben esővízgyűjtőt keres, nézzen be a sunikft.hu weboldalra.