Minőségi csapadékvíz tároló tartály az esővíz összegyűjtésére

Az esővíz összegyűjtése hosszú múltra tekint vissza, napjainkban is egyre többen fedezik fel ennek előnyeit. A csapadékgyűjtés gazdaságos megoldás, így érdemes alkalmazni. Ehhez viszont mindenképp érdemes beszerezni egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett csapadékvíz tároló tartályt!

Csapadékvíz tároló tartály alkalmazása tökéletes alternatíva a drága vezetékes víz kiváltására. Az esővizet számos tevékenységhez fel lehet használni, például öntözéshez, kocsi mosáshoz, de akár a WC öblítésére is kiválóan használható. Nyaralók, sőt családi házak esetében is kiváló választás a csapadékvíz tároló tartály. Átlagos csapadékvíz felhasználás esetén a vezetékes víz akár harmincöt-hatvan százaléka is megspórolható, ami az anyagiakban mérve is jelentős összeg. Tanulmányok rávilágítottak, hogy egy száz négyzetméteres ház esetében évente akár ötven-hatvan köbméter esővizet is össze lehet gyűjteni. Nem csoda, hogy ezek az előnyök sok embert meggyőznek arról, hogy van értelme összegyűjteni a csapadékvizet. Ugyanakkor sokan nem szeretnének külön erre a célra kifejlesztett tartályt vásárolni, ezért inkább vödröket és hordókat használnak a csapadékvíz összegyűjtésére. Ennek viszont megvannak a maga hátrányai.

A tetőfelületről ne csupán a csapadék gyűlik a tároló eszközbe, hanem a szennyeződések is. A szennyezett víz egyáltalán nem esztétikus látvány, ráadásul idővel akár be is algásodik. A csapadékvíz tisztaságát elsősorban a tetőfelület szennyezettsége befolyásolja. A Suni Kft kínálatában kifejezetten az esővíz összegyűjtésére alkalmas csapadékvíz tároló tartályok találhatók, amelyekhez kiváló esőlopót vagy esővíz szűrőt lehet beszerezni, amelyek szintén kaphatók a kínálatban! Bővebb információkat a sunikft.hu webáruházban talál!