Mik azok a jelek, amikre figyelni kell szivárgás esetén?

Ha szivárgást észlelünk otthonunkban, akkor nem szabad vesztegetni az időt, rögtön szerelőt kell hívni. Bizonyos teendők által megkönnyíthetjük a szerelők dolgát.

Bővebb információk arról, hogy mire kell figyelni szivárgás esetén itt található. Egy működő gázkazán számos figyelmeztető jelzést képes leadni baj esetén. Természetesen ez attól is függ, hogy mennyire modern a gázkazán, azonban a szivárgásra utaló jeleket mindenképp hasznos ismerni a szivárgásra utaló jeleket és tisztában lenni vele, hogy mit kell tenni, ha ezeket észleljük. A gáz alapvetően egy szagtalan, színtelen gáznemű anyag. Mivel egy rendkívül veszélyes anyagról van szó, amit ráadásul természetes módon nem lehet érzékelni, manapság már illatosítják, hogy az ember minél előbb felismerje a veszélyt. Ez a szag leginkább a záptojáshoz hasonlít. Ha emellé még sziszegő hang is párosul, akkor valóban nagy a baj. Ekkor azonnal el kell hagyni az épületet és értesíteni az illetékeseket.

Ha folyamatosan fejfájással küzdünk, akkor valószínűleg kis mértékben, de állandóan jelen van a gáz a lakásban. Szintén árulkodó jel, ha a virágok állandó gondoskodás mellett is kókadtak, akkor az szintén szivárgásra utal. Ha a kazán furcsa szivárgó hangot ad ki, az szintén árulkodó jel. Amikor egy új lakást vagy házat vásárolunk, illetve albérletbe költözünk, akkor célszerű leellenőriztetni a gázvezetékeket, valamint a kazánt. A legtöbbször a dokumentációkban fel vannak tüntetve az előzőleges szivárgások, ezért érdemes ezekre egy pillantást vetni. Mivel a szivárgások intő jelként szolgálhatnak arra, hogy rendszeresebb ellenőrzésre lehet szükség annak érdeklében, hogy elkerüljük a bajt. Bővebb információk a futes-gazszereles.hu weboldalon.