Miért éri meg beszerezni egy kézi fűrészt?

A kézi fűrész az egyik legrégebb óta használt eszköz, melyet nem csupán a faiparban alkalmaznak. Otthonra is nagyszerű beszerezni ezt a szerszámot, hiszen a kerti munkák során is jó szolgálatot tehet. Az otthoni és műhely munkák során nem árt, ha többféle típusú kézi fűrész is kéznél van, hogy a legkülönfélébb munkákat el tudjuk végezni.

Kézi fűrész az egyik legfontosabb alapszerszám, így érdemes beszerezni egyet otthonra, különösen, ha kertes házban élünk, hiszen ott valószínűleg szükségünk lesz rá. Habár alapszerszámról van szó, azonban nem csak egyféle, hanem több típusa is kapható. Érdemes a feladatnak, adott munkának megfelelően kiválasztani a megfelelő fajtát. Ezeknek a daraboknak nagy előnye, hogy viszonylag olcsón hozzájuk lehet jutni, könnyen kezelhetők és egyszerűen karbantarthatók. A két leggyakoribb típus a barkács munkákra és a kerti munkákra alkalmazott darabok. Előbbiek a barkács és asztalos műhelyek kedvelt és egyben elengedhetetlen famegmunkáló eszközei. A kerti munka során szintén jól jön a kézi fűrész a cserjék, fák karbantartásához.

Ma már hatalmas kínálatból tudunk választani, így az adott feladatnak megfelelő darabot tudjuk megvásárolni, mellyel a bonyolultabb vágási feladatokat is precízen el tudjuk végezni. Ugyanakkor a kézi erővel végzett vágás rendkívül megterhelő tud lenni, ezért, ha komolyabb munkák elvégzése a célunk vagy nagyobb rönköket szeretnénk hasogatni, akkor nem árt, ha beszerzünk egy motoros fűrészt, mely a komolyabb munkákkal is gond nélkül megbirkózik. Ekkor a kínálatot megtekintve elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy benzines vagy elektromos típus lenne megfelelőbb számunkra, illetve az elvégzendő feladatra. Bármilyen szerszámot vásárlunk a karbantartásról és a helyes tárolásról sem feledkezhetünk meg.