Mi a nyugodt, pihentető alvás alapja? Egy jó minőségű, finom puha lepedő és egy kényelmes ágynemű!

Neked sem mindegy min alszol? Éjszakai alvásunk egyik főszereplője a lepedő. Egy lepedő, ami simogatja testünket, ami melegen tart a hideg évszakokban, nyáron pedig hűsítően kényeztet és elviselhetőbbé teszi a kánikulát.

Életünk jelentős részét töltjük alvással az ágyunkban, ezért fontos, hogy tényleg jó minőségű legyen a lepedő és az ágynemű garnitúra, illetve az ágyneműhuzat is. Vannak olyanok, akik csak a megfelelő körülmények között alszanak nyugodtan. A lepedő legyen gyűrődésmentes, a hálószoba legyen sötét és zajtalan, a párna legyen puha, vagy épp kemény. Nekik tényleg fontos, hogy reggel úgy keljenek, hogy átaludták az egész éjszakát, kipihentek, frissek és üdék, jó hangulatúak.

Szeretnék néhány szót a lepedőkre szentelni ebben a cikkben. Gyere és tarts velem!

Milyen lepedők vannak? Kezdő háziasszony vagy, esetleg agglegény és szeretnéd a tökéletes lepedőt megtalálni? Nos, akkor itt vagyok és elmondok néhány dolgot erről a nem előtérben lévő, ámbár roppant fontos lakástextilről.

A lepedő lehet

Az első dolog az anyag kiválasztása lehetne, aztán rátérhetünk a méretre is. A gumis lepedő elsősorban a matracos ágyakra alkalmas, franciaágyra használjunk hagyományos vászon lepedőt. A gumis lepedőt nem kell vasalni, anyaga nagyon háziasszonybarát, nem gyűrődik és nagyon gyorsan szárad mosás után. A pamut vászon lepedő valamivel kényesebb ilyen téren. A maximalisták ezt a fajtát vasalni szokták. A szatén lepedő inkább nyárra való, amikor jól esik egy kis hűsítő kényeztetés az éjszakák során. Hideg érzetű anyagát sokan szeretik. Nagyon szép szatén ágynemű huzatokat is lehet kapni hozzájuk. A flanel és a plüss lepedő pedig a téli hónapokban jelent hatalmas kényelmet, melegsége álomba ringat ilyenkor. A plüsst a gyermekek is nagyon szeretik, érdemes nekik is beszerezni belőle.

Ágynemű
Ágynemű

Milyen színű legyen a lepedő? Szerintem minél világosabb, annál jobb. A fekete egyenesen kizárt. Minden meglátszik rajta és túl rideg, barátságtalan. De hát, ahány ház, annyi szokás! A fehér lepedő jól passzol bármilyen színű ágyneműhuzathoz, de népszerű a vanília szín is. Fiúknak a világoskék, lányoknak a rózsaszín.

Az ágyban töltött idő minősége egyáltalán nem lényegtelen. Érzékeny a bőröd? Akkor főleg fontos, hogy az ágyneműid jó minőségűek legyenek, amitől nem viszket, és nem irritálódik.

Miért lenne másodlagos téma a lepedő vásárlás? Szerezd be belőle is a legjobb minőséget, hogy minden éjjelt tökéletes kényelemben tölthess!