Menopauza és klimax információk

A menstruáció elmaradásával jelentkezik a klimax, mely egy teljesen természetes biológiai állapot, amelyet a hormonváltozás vált ki. A petefészek aktivitása a nők harmincas éveinek végétől folyamatosan csökken, majd a női hormon termelődése végül teljesen leáll.

Menopauza és klimax egy természetes folyamat. Leginkább 48 és 52 kor között alakul ki a menopauza, amit megelőz és követ egy körülbelül öt-hat éves időszak, melyet klimaxnak nevezünk. A menopauza, klimax előtti időszakban jellemző a rendszeres menstruáció, rossz közérzet, alvászavar, szívdobogásérzet, szédülékenység, érzelmi labilitás, hangulatingadozások és visszatérő fejfájás. A menopauza, klimax utáni időszakban hajritkulás, hüvely szárazság, a mellek megereszkedése, a nemi szervek szőrzetének ritkulása, és a hasi típusú elhízás a jellemző. Ha az előbb említett tünetek közül többet is tapasztal magán, akkor érdemes felkeresni egy szakorvost a tünetek enyhítése érdekében. Érdemes a Belvárosi Orvosi Centrum megbízható, nagy szaktusással rendelkező szakorvosait választani!

A Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyászai komplexen kezelik a fennálló tüneteket és megfelelő vizsgálatokra küldik el Önt és alaposan kivizsgálják az állapotát. Fontos a vizsgálatok során kizárni a terhesség lehetőségét. A hormonvizsgálat során megállapítják a pajzsmirigy hormonszintjét, valamint az ösztrogénszintet, annak érdekében, hogy a hasonló tünetekkel járó pajzsmirigy alulműködést ki lehessen zárni. Szükség esetén a nőgyógyászok az egyéb területek kiválóságait is bevonják a vizsgálatokba, kezelésekbe. Ha a fentebb említett tüneteket tapasztalja magán, akkor érdemes mielőbb felkeresni egy szakorvost. Nem kell szenvednie a kellemetlen tünetektől! Bővebb információkért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra!