Mely kazánokkal melegíthetjük fel a vizet is miközben fűtünk?

Manapság már mindenki kazánnal fűt és nem is olyan könnyű eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Vannak ugyanis olyan kazánok, amelyekkel nem lehet felmelegíteni a vizet miközben megy a fűtés. Fontos szempont tehát, hogy olyan kazánt szereltessünk otthonunkba, amely felmelegíti lakásunkat és ugyanakkor vizet is melegít.

Mely kazánokkal melegíthetjük fel a vizet is miközben fűtünk? Minél több költséghatékony megoldást választunk annál jobb. Ez a kazánokra is vonatkozik, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a hosszú téli hónapok alatt mennyi pénz megy el arra, hogy melegen tartsuk otthonunkat.  Természetesen többféle ilyen kazántípus létezik és ezek közül mindenki környezetbarát és költséghatékony is. Kezdjük a kombi kazántípussal, amely a használati vizet átfolyó rendszerben melegíti fel. Hogyha ezt a típust választjuk, akkor figyelembe kell vennünk azt is, hogy néha előfordulhatnak hőingadozások és a melegvíz nem pont abban a másodpercben áll rendelkezésünkre, amikor megengedjük a csapot. Egy másik, a beépített tárolóval rendelkező kazán, amely azért nagyon jó megoldás, mert eltárolja a már felmelegített vizet, így a nap 24 órájában folyamatosan rendelkezésünkre áll majd a meleg víz. Egy másik típus, a fűtő kazánhoz csatlakoztatott különálló indirekt tároló. Ez a kazán a meleg víz előállítására is tökéletesen megfelel. Az úgynevezett indirekt tároló egy hőcserélőn keresztül megkapja a megtermelt hőt és ezzel a hővel indirekt módon felmelegíti a meleg vizet a tárolóban.

Ahogy azt a fentiekből is láthatjuk, többféle kazán áll a rendelkezésünkre, ezért is fontos, hogy kikérjük egy szakember véleményét a kérdésben. Látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra, és nézzen körül. Abban az esetben ha bármilyen kérdése lenne hívja +36 20 366 80 67-es telefonszámot és a több éves tapasztalattal rendelkező szakemberek örömmel válaszolnak majd minden kérdésére.