Megéri hosszabb vonatos utazáson részt venni

A vonatos utazás több szempontból is előnyös. Nem csoda, hogy sokan szeretik, még akkor is, ha a hazai vonatokat és vonatos utazásokat sokszor éri kritika. Nem csak hazánkban éri meg vonattal utazni, hanem külföldön is, ugyanis egy-egy vonatos utazás során nagyon sokat lehet nyerni.

Vonatos utazások egyik legnagyobb előnye a kényelem. A többi utazási alternatívához képest nagyon sok előnnyel rendelkeznek a vonatok. Például akkor állsz fel és sétálsz egy keveset, amikor csak szeretnél. Ezt egy repülős vagy buszos utazás során sokkal nehezebben teheted meg, autóval utazva pedig mindenképp meg kell állni, ami az utazás hosszát növeli. A vonaton ez egyáltalán nem jelent problémát, illetve a mosdót is bármikor meg tudod látogatni. Viszont célszerű ügyelni rá, hogy legyen nálad papír zsebkendő, ugyanis előfordulhat, hogy elfogy a WC papír, ami kellemetlenségeket okozhat. Jobb előre felkészülni a biztonság kedvéért. A vonatos utazás előnyei közé tartozik még az is, hogy nincs csomagkorlát, mely a reptereken rendszeresen komoly fejtörést okoz az utasok számára.

Ha szeretnéd felfedezni Európa különböző tájait, abban az esetben is jó választásnak bizonyulhat a vonattal való utazás. Nagy Britanniában az egyik legjobb vonat nem a Roxfort Expressz, hanem a Caledonian Sleeper, mely London és Edinburgh között található. Ez a legpompásabb vonat, mely Londont és Skóciát összeköti egymással. A hatszázharminc kilométeres út körülbelül négy és fél óra alatt megtehető. A másik angol vonat, mely említésre méltó, az angol La Manche-csatorna alatt végig haladó gyorsvonat, mely a Párizs és London közti utat valamivel több, mint két és fél óra alatt teszi meg. Bármerre indulsz, nagyon fontos, hogy az utasbiztosítást minden esetben kösd meg, még az indulást megelőzően!