Levendula palánta a világhírű pannonhalmi kertészetből

A levendula egyre népszerűbb és elterjedtebb gyógynövény napjainkban. A levendula termesztésének nagy a hagyománya hazánkban, és egészen a 18. századra nyúlik vissza.

Levendula palánta vásárolható meg, szakképzett termesztőktől a pannonhalmilevendula.hu weboldalon. Egyre több olyan magánszemély van, aki otthon termeszt levendulát, majd abból készíttet olajat. Leginkább ugyanis illóolaj formájában szokták használni, mert kiváló az aromaterápiás hatása. Az olajat lehet csepegtetni fürdővízbe, párologtatni aromamécsesben, de akár közvetlenül a bőrön is alkalmazható. Kíméletes, enyhe hatása miatt nyugodtan alkalmazhatjuk gyermekeknél is. Nyugtató, lazító, stresszoldó, fertőtlenítő hatásáról ismert. A hirtelen hangulatingadozások, a rossz közérzet esetén is csodákra képes. Amellett, hogy megnyugtat, élénkít is. Már az ókori Rómában is alkalmazták a szépségápolásban. A mitesszerek, pattanások leszárításában és más bőrhibák gyógyulásában is segít, sőt olyan súlyos esetekben is, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma.

A levendulának ugyan 21 fajtása ismert, de ezek közül csak három értékes a természetgyógyászat szempontjából. Pannonhalmán az angol és a francia fajtáját termesztik. A webshopból megvásárolható az angol és francia szabad gyökerű, valamint az angol és francia konténerezett levendula palánta is. Ezek a palánták átvehetők személyesen a telephelyről, előre egyeztetett időpontban, valamint nagy mennyiségben igény szerint kiszállítással az EU tagállamain belül. A termesztéssel, neveléssel kapcsolatosan szaktanácsadást is nyújtanak a pannonhalmi termesztők. Vásároljon Ön is megbízható termelőtől levendula palántát. Ha kérdése van hívja a 06-20/595-777-es telefonszámot, vagy írjon emailt az info@pannonhalmilevendula.hu email címre.