Judit névnap részletek az interneten!

A Judit egy női keresztnév, amely a héber יְהוּדִית vagy Yehudit névből származik, ami „judeai nőt” jelent. Judit az Ószövetségben Ézsau egyik feleségeként szerepelt, míg a deuterokanonikus Judit könyve egy másik Judittal foglalkozik. Általánosan használatos angol, francia, német, sok skandináv nyelven, hollandul és héberül. Eritreában Yoditnak hívják.

Judit névnap megtekinthető a nevnap.eu weboldalon, tehát érdemes benézni hozzánk, ha önnek is van Judit ismerőse és meg szeretné tudni, mikor lesz névnapja. A név az Egyesült Államokban 1936 és 1956 között született lányok 50 legnépszerűbb utóneve között szerepelt, de népszerűsége azóta csökkent. Ez volt a 893. legnépszerűbb név az Egyesült Államokban született kislányoknál 2012-ben, az 1960-as 74. helyett. A Biblia Apokrif könyve leírja, hogy Holofernész, Nabukodonozor asszír király főkapitánya hadat vív az izraeliták ellen. Judit, egy nagyon jámbor özvegy, ellenállásra szólít fel, bár már minden más nép behódolt. Végül a lány és a szobalány elmennek Holofernészhez azzal az ürüggyel, hogy el akarják árulni a hébereket, és így elnyerik a bizalmát.

Judith a héber Yehuditból származik, amely a Yehudi, „zsidó” nőnemű egyénre jellemző. Judit tehát „júdeai” vagy „zsidó” -t is jelent. A nevet általában a Judit könyvében (a Biblia deuterokanonikus változatai szerint: katolikus és ortodox) említett nő miatt használják, aki legyőzte Holofernészt. Amennyiben önnek is van Judit nevű ismerőse, de nem tudja mikor van a névnapja, keresse fel a nevnap.eu weboldalt és itt megtudhatja, hogy az év milyen napján mehet felköszönteni a Judit nevezetű nőket. Weboldalunkon a teljes névnap listát is megtekintheti, tehát nem fogja megbánni ha benéz hozzánk, hiszen néhány kattintással megtalálhatja a neveket.