Itt a tavasz! Mi a teendő ilyenkor a fűtési rendszerekkel?

Végre kisüt a nap, vége a fagyos éjjeleknek, a jégvirág hosszú ideig nem borítja az ablakokat. Eljött a tavasz, az újjászületés és a megújulás szimbóluma. De vajon ez az időjárásban bekövetkezett változás milyen tennivalókat eredményez a fűtési rendszerekkel?

További hasznos tanácsok ide kattintva érhetők el, a futesszerelo-gazszerelo.hu oldalon. A távfűtéssel oldja meg otthona fűtését, némileg meg van kötve a keze, ugyanis többnyire a közös képviselő vagy a lakásszövetség elnöke tesz nyilatkozatot a fűtési szezon kezdetéről és végéről. Ezt általában az időjárás befolyásolja, körülbelül 12-14°C alá süllyedő hőmérsékletnél kapcsol be, és 16°C felett kapcsol ki. Azonban ez senkit nem mentesít a fűtés rendszerek karbantartása alól.

A felülvizsgálat több szempontból is rendkívül hasznos és fontos teendő. A karbantartás nem csak azért szükséges, mert az esetleges lerakódások – főleg egy régebbi kazánnál – csökkenthetik a teljesítményt, hanem azért is, mert rendkívüli veszélyekkel járhat. A szén-monoxid nem játék, életek is múlhatnak rajta, így a kazánok felülvizsgálatát semmiképp sem érdemes elbagatellizálni! A konvektorokat tisztítják, beszabályozzák, és többnyire végeznek egy tömörségvizsgálatot is. A gázkazánnál és cirkónál történő karbantartási feladatok elvégzése hozzájárul a cirkó hosszabb élettartamához, gazdaságosabbá válhat az üzemeltetésük is és persze csökkenti a meghibásodás lehetőségét. Az ehhez értő szerelők ezt tanulták, így megfelelően képzettek és tapasztaltak, s a feladathoz szükséges gépparkkal is rendelkeznek. Ne habozzon segítséget kérni tőlük, hisz első a biztonság! Szakszerű segítségért keresse fel a futesszerelo-gazszerelo.hu oldalt és tájékozódjon az általuk szerelt márkák listájáról, továbbá a kiszállási helyszínekről!