Hogyan válasszunk a kutya biléta kínálatból?

Házi kedvenceink kapcsán a legnagyobb félelmet kétségkívül az elkóborlásuk miatt érezhetjük, ám jó, ha tudjuk, megfelelő előkészülettel sokat tehetünk annak érdekében, hogy az ebből származó veszélyt elhárítsuk. A legfontosabb, miszerint mindig kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy ne legyen lehetősége kisurranni az állatnak. Emellett a lehető legkorábban kerüljön chip a kedvencünk bőre alá, hiszen az tartalmaz minden olyan információt, amelyek segítségével egy hivatalos személy könnyedén kiderítheti a személyazonosságunkat.

Mindezek mellett is rengeteget segíthet egy kutya biléta használata. Ezek a nyakörve akasztható, strapabíró kis táblák igen egyszerű célt szolgálnak, nevezetesen, hogy megkönnyítsék annak a dolgát, aki megtalálja elkóborolt kedvencünket. Tudniillik még egy jámborabb eb kapcsán is komoly kihívást jelenthet egy idegennek, hogy elvigye egy állatorvoshoz, ám a kutya biléta felületén található telefonszám leolvasása legtöbbször nem okoz problémát. A siker érdekében ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, miszerint az óriási kutya biléta választékból melyik mellett tesszük le a voksunkat.

Kardinális kérdés ugyanis például az is, hogy a szőr ne fedje a táblát. Ugyancsak érdemes a kutya biléta megválasztása során figyelembe venni az állat méretét is. Nagyobb testű ebek kapcsán bátran válasszunk méretesebb modellt, tudniillik minél nagyobb a felirat, annál könnyebb azt (akár jelentősebb távolságból is) elolvasni. Ami a szövegezést illeti, törekedjünk a célszerűségre. Elsőre ugyan jó ötletnek tűnhet olyan információk elhelyezése, mint amilyen például az eb vérmérséklete, vagy kora, ám vészhelyzetben ezek nem sokat segítenek. A lényeg a mi elérhetőségünk, ezért a kutya biléta felületén a telefonszámunk kapja a legnagyobb hangsúlyt. Emellett (jellemzően a szemközti oldalra) felkerülhet az állat neve is, illetve elégséges szabad hely esetén akár a címünk is.