Hogyan spórolhatunk a számlákon?

Nem könnyű melegen tartani a lakást és magunkat, azonban nem csak a hideg időjárással és a hóval, hanem a növekvő fűtési számlával is foglalkozni kell. Azonban nem kell kétségbeesni, ugyanis bizonyos praktikumok által kiválóan csökkenthető a havi számla, így nem kell mélyen a zsebbe nyúlni.

A számlákon való spórolásról itt tudhat meg bővebb információkat! A víz melegítéséhez szükséges energia egy háztartás energiájának körülbelül negyedét teszi ki. Ezt az energiafogyasztást hatékonyan lehet csökkenteni, azzal, ha a vízmelegítő hőmérsékletét lecsökkenti. A legtöbb lakásban túl magas a hőmérséklet, ami a vízmelegítőt is megterheli. Az egyik legnagyobb probléma a háztartások esetében a hőveszteség. Különösen a falakon és a nyílászárókon keresztül távozik rengeteg hő. Ez azt jelenti, hogy bármilyen modern fűtéssel rendelkezünk, ha a szigetelés nincs rendben, akkor extra fűtésre van szükség. Érdemes még a nyár folyamán gondoskodni a lakás megfelelő szigeteléséről. Ha a szigetelés rendben van a falakon, a nyílászárókat is ellenőrizni kell, ugyanis a régi ablakok rengeteg hőt eresztenek ki.

A mennyezeti ventilátoroknak általában kétféle beállítása van. Az egyik a nyári, míg a másik a téli alternatíva. Ha odakint meleg idő van, akkor a pengék ellentétesen fordulnak az óramutató járásához képest. Ez a hideg levegőt mozgatja meg. Télen viszont ennek ellenkezőjére van szükség. A ventilátor oldalán található kapcsoló elcsúsztatásával a pengék ellentétes irányban fognak forogni. Nem csak a házat, hanem a vízmelegítőt is szigetelni kell, erről nem szabad elfeledkezni. Ha pedig süt a nap, akkor célszerű szélesre húzni a függönyöket, hogy egy kis meleg bejuthasson a lakásba. Bővebb információkat a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalon talál!