Hogyan hat a szervezetre a spirulina kapszula?

A közösségi média felületein számos káprázatos kép található zöldes kék italokról, porokról, turmixokról. Az ámulatba ejtő színért a fitocianin elnevezésű anyag felelős, mely az egyik fő összetevő. Ugyanakkor nem csak a színe miatt éri meg használni a spirulinát, ugyanis a szép színen túl sokkal több rejlik benne.

Spirulina kapszula manapság rendkívül népszerű, így nagyon sokan vásárolják és fogyasztják rendszeresen. Tele van hasznos tápanyagokkal, aminek köszönhetően nagyon jó hatással van a szervezetre. Vannak, akik kifejezetten az általános egészségi állapot javítása érdekében használják, némelyek a betegségek megelőzése vagy mielőbbi leküzdése érdekében, illetve olyanok is, akik a sportteljesítmény fokozása érdekében fogyasztják. Bármely ok miatt döntünk a spirulina mellett, biztosan elérjük a célunkat. Az viszont fontos, hogy megbízható forrásból szerezzük be ezt a szuperélelmiszert. A spirulina tele van hasznos tápanyagokkal, mint például a vitaminok, ásványi anyagok és egyéb jótékony anyagok. Ezenkívül a jelentős része növényi alapú fehérje, így vegánoknak és vegetáriánusoknak sem jelent problémát a fogyasztása.

Az egyik legjelentősebb hatása az immunrendszer erősítés. A fentebb már említett fitocianin gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért a szervezetben lévő gyulladások ellen is hatékonyan bevethető. Emellett a szív- és érrendszer egészségére is pozitív hatást gyakorol. Vasmennyisége szintén jelentős, viszont nem tartalmaz olyan anyagokat, melyek a felszívódást negatívan befolyásolnák, így vérszegénység esetén javasolt alkalmazása. Az erőt és a sportteljesítményt szintén támogatja, ezért a sportolók körében is rendkívül népszerű. Por formájában és kapszulaként egyaránt kapható.