Hogyan használjuk hatékonyan a gázgrillt?

A grillező kiválasztása során számos szempontot érdemes szem előtt tartani, hogy valóban jó döntést hozzunk. Minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A gázgrilleknek éppúgy, mint az elektromos vagy faszenes modelleknek. Bármilyen készülék mellett tesszük le a voksunkat, nagyon fontos, hogy megfelelően használjuk.

Gázgrillek számos előnnyel rendelkeznek, így nem csoda, hogy nagyon népszerűnek számítanak a sütögetés szerelmesei körében. Ahhoz, hogy a grillezés élvezetes legyen és ne egy macerás folyamat, nagyon fontos, hogy pár dologra ügyeljünk. Akármilyen grillezőnk van, ha finom ételeket szeretnénk készíteni, akkor ajánlott előkészíteni őket. Különösen a húsokra kell nagy hangsúlyt fektetnünk, mégpedig a bepácolásukra. Jobb, ha a pácfürdőben való áztatásra órákat szánunk, de még jobb, ha egy teljes napot hagyunk a folyamatra. Az előkészítés a halakra és zöldségekre is vonatkozik. A gázgrillt nyitott tető mellett gyújtsuk be és csak akkor fedjük le, ha rendesen begyulladt. A készülék felfűtésére hagyjunk elég időt, ne kapkodjunk. Tény, hogy a gázzal működő típusok gyorsabban felmelegszenek, mint a faszenesek, ez azonban nem azt jelenti, hogy nem kell egy kicsit várnunk.

Arra is ügyelni kell, hogy legyen otthon egy pót gázpalack, hiszen ránézésre nem igazán lehet megállapítani, hogy a használatban lévő palackban mennyi fűtőanyag áll rendelkezésre. Jobb biztosra menni, hiszen igazán kellemetlen, ha a grillezés közepén azzal szembesülünk, hogy kifogott a gáz, így nem lesz vacsora, vagyis a vendégek vagy hoppon maradnak, vagy jobb híján rendelünk nekik egy pizzát. Emellett az is fontos, hogy úgy grillezzünk, hogy a fedőt nem nyitogatjuk ki folyton, mert az nem tesz jót a sütés folyamatának, illetve a hús is lassabban készül el.