Hogyan használjuk a csőgörényt?

Az eldugult csatornák elkerülhetetlenül minden házban megjelennek, és ha igen, akkor van néhány lehetőség a dugulás elhárítására, az egyik ilyen lehetőség pedig a csőgörény. Használhat dugattyút, kipróbálhatja a vegyi anyagokat a lefolyóban, de ezek nem egészségesek a környezet számára és potenciálisan veszélyesek a szennyvízcsatornán dolgozók számára, hívhat egy profi vízvezeték-szerelőt, de a legolcsóbb az, ha saját maga próbál ki egy csőgörényt.

Keressen minket itt mi pedig segítünk a dugulás elhárításában, ha a dugulás annyira komoly, hogy semmilyen otthoni megoldás nem segít. A csőgörény egy hosszú, rugalmas, fémkábel, amelynek kúp alakú csiga található a végén. Az otthoni csőgörény általában kézzel működtetett, és kígyónak is nevezik, mivel nyilvánvalóan hasonlít egy igazi kígyóra. A csőgörényt úgy használhatja, hogy a végét a lefolyóba ereszti, és a kifolyónyíláson áthajtja a fogantyút, miközben a kábelt a cső belsejében forgatja. Mivel a csőgörény rugalmas, a csatorna csavarjai köré tekeredhet anélkül, hogy elakadna, és addig lehet leereszteni amíg el nem éri a vonal elzáródását. Itt csavaró mozgással mindenre felhúzható, így visszahúzható a dugulást okozó tárgy a lefolyóból.

Léteznek már különböző változatai az otthoni csőgörények a WC-k és egyéb csatornák számára is. Az oka ennek az, hogy nyilván nem ugyanazt a csőgörényt szeretné használni a konyhai mosogatóban és a WC-ben, ezért a WC-csőgörény például műanyag borítással rendelkezik, hogy megóvja a porcelánt a fémkábel és a csiga  okozta karcolódásától. A csőgörény tehát csodákra képes ha makacs dugulásról van szó, de ha nem megoldás a problémára, akkor vegye fel  velünk a kapcsolatot és mi a segítségére sietünk majd, hogy egyszer s mindenkorra véget vessünk a dugulásnak.