Hatékony algamentesítő az algásodás ellen!

Ideális esetben a tápanyag-dúsítást ellenőrizni kell, hogy megakadályozzuk az eutrofizációt és az ebből eredő algavirágzást. Ha ez megtörténik, természetes halálon és bomláson mennek keresztül, ez azonban a tó kimerülését és más vízi fauna tömeges elpusztulását okozhatja. Ezért érdemes hatékonyabb algamentesítésre váltani.

Algamentesítő online elérhető a sunikft.hu weboldalon, tehát kattintson ide még ma és megtalálhatja a teljes algamentesítő készletünket az árakkal együtt. Ha a tó mérete kicsi, akkor biztosíthatnánk levegőztetőket, amelyek oxigént szolgáltatnak, és lehetővé teszik a bomlást, hogy a többi formákra gyakorolt ​​hatást minimálisra lehessen csökkenteni. Ezután szabályozza a tó tápanyagbevitelét. Az olyan új fajok betelepítését, amelyek táplálhatják/megtámadhatják a virágzó algákat, mint például a vírusok/halak, óvatosan kell végezni, mivel ezeknek a formáknak az invazív természete néha nem jelezhető előre. Ha makrofita algákról van szó, akkor a füvet evő halak betelepítése segíthet, mivel ezek táplálkoznak és az alga biomasszáját halfehérjévé alakítják. Az algatömeg egy idő utáni csökkenése határozottan szabályozhatja ezeknek a halaknak a további növekedését, vagy akár fogyasztásra is begyűjthetők. Ezek kis tórendszereken belül lehetségesek.

Az algák a tengeri és édesvízi flóra természetes összetevői, amelyek számos szerepet töltenek be, amelyek létfontosságúak az ökoszisztémák egészsége szempontjából. Azonban, ha bizonyos körülmények kedvezőek, az algák gyorsan elszaporodhatnak, „virágzást” okozva. Amikor virágzás (vagy sűrű felszíni söpredék) képződik, a felszíni vizek toxinszennyeződésének kockázata megnő, különösen néhány cianobaktérium algafaj esetében, amelyek képesek toxinokat és egyéb mérgező vegyi anyagokat termelni. Ha minőségi algamentesítőt keres, kattintson még ma a sunikft.hu weboldalra.