Hajvasaló választás okosan

Örök igazság, hogy az egyenes hajúak göndör loknikra vágynak, míg a göndör fürtökkel rendelkezők egyenes hajat szeretnének. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon és a hajad se károsodjon, nagyon fontos, hogy a hajad számára leginkább megfelelő hajvasalót válaszd!

Hajvasaló vásárlás során nagyon fontos, hogy a hajadnak megfelelő hajvasalót válaszd, különben előfordulhat, hogy olyan típust veszel meg, amely visszafordíthatatlan károkat okoz a hajadban, esetleg nagyon nehéz lesz vele bánni, így csak ritkán fogod rávenni magad a hajvasalásra, tehát összességében nem lesz jó vétel. Fontos, hogy a hajadnak megfelelő hajvasalót válassz, illetve védelméről is gondoskodnod kell. Ha hajad finomszálú, akkor különösen körültekintőnek kell lenned, ugyanis a finomszálú haj sokkal kevésbé ellenálló, mint az erős, egészséges haj. Sok hajvasaló esetében a hőfok nem választható meg, csak egy előre beállított hőmérséklettel lehet dolgozni. Az állítható hőmérsékletű hajvasaló különösen abban az esetben jó választás, ha a hajad gyengébb, festett vagy nem túl egészséges.

Száz és százhat Celsius fok leginkább a finomszálú hajhoz ajánlott. A normál haj számára a százhatvan és százkilencven Celsius fok közti érték a megfelelő. Ha igazán erős és egészséges hajad van, akkor abban az esetben a százkilencven Celsius fok fölötti hőmérséklet sem jelenthet problémát. Különösen akkor érdemes állítható hőmérsékletű hajvasalót választani, ha többen is használják a készüléket, hiszen nagy valószínűséggel mindenki eltérő típusú, egészségi állapotú hajjal rendelkezik. Némelyik hajvasaló akár a nedves hajat is ki tudja vasalni, ugyanakkor a legjobb, ha biztosra mész és teljesen szárazon vasalod a hajad. Így nem kell attól tartanod, hogy a hajadban helyrehozhatatlan károk keletkeznek.