Gyökeres fenyő nem csak karácsonyra!

Az egyik ökológiailag legfontosabb növénycsoportot alkotják a tűlevelűek, vagyis azok a növények, amelyeknek van kúpja, és az egyik ilyen tűlevelű mindenki számára ismert fenyő. A fenyőfák termesztése és gondozása egyszerű. A fenyőfák (Pinus spp.) nagysága az 1 méteres törpe fenyőtől a fehér fenyőig terjed, amely 30m feletti magasságig szárnyal. A fák más finom módon is változnak, beleértve a tűk és kúpok hosszát, alakját és állagát.

Gyökeres fenyő rendelhető kedvezményes áron az online-fenyo.hu weboldalon, ezért nem árthat ide benézni, ha ön is régóta keres már minőségi gyökeres fenyőket. Annak érdekében, hogy a fenyőfák ápolása a későbbiekben zökkenőmentes legyen, kezdje azzal, hogy kiválaszt egy jó helyet, és megfelelően ülteti a fát. Valójában, miután jó helyre került, szinte egyáltalán nem igényel gondozást. Győződjön meg arról, hogy a fa növekedése során rengeteg napfénye lesz. Szüksége van nedves, gazdag talajra is, amelyet szabadon elvezet. Ha nem biztos a vízelvezetésben, ásson kb. 30 cm mély lyukat és töltse fel vízzel. Tizenkét órával később a lyuknak üresnek kell lennie. Először a gyökérnek kétszer akkora lyukat kell ásni. Olyan lyukat szeretne, amely pontosan elég mély ahhoz, hogy a fa a talajvonallal még a környező talajjal is jól működjön. Ha túl mélyre temeti a fát, fennáll a rothadás veszélye.

Távolítsa el a fát edényéből, és terítse szét a gyökereket úgy, hogy azok ne keringjenek a gyökértömeg körül. Ha szükséges, vágja át őket, nehogy körözzenek. Ha a fát beburkolták, vágja le a huzalt, amely a zsákvászont tartja a helyén, és távolítsa el a zsákvászont. Győződjön meg arról, hogy a fa egyenesen áll, a legjobb oldalával előre, majd hátra. Nyomja le a talajt, hogy menet közben eltávolítsa a légzsebeket. Amennyiben ön is gyökeres fenyőt keres kattintson az online-fenyo.hu-ra.