Gyertya hiba jellemzői és hibái

Sajnos a gyertya hiba egyáltalán nem megy ritkaság számba. Nem könnyű megállapítani, hogy mi okozza a problémát, mivel számos oka lehet, azonban az alábbiakban összegyűjtöttünk pár lehetséges okot és azok jellemzőit, így akár Ön is rájöhet a probléma forrására!

Gyertya hiba hátterében számtalan ok lehet, így nem könnyű megállapítani, hogy mégis miért következett be. Ezek nagy részét könnyű felismerni, persze, csak abban az esetben, ha tisztában van a hibákkal és azok jellemzőivel. Például, ha a szigetelőcsúcs barnássárga vagy zöldes mázréteggel fedett, akkor elég valószínű, hogy a mázasodás lehet a probléma. Ekkor a keverékképző rendszer pontos beállítására van szükség. Ha vékony, fekete olaj réteg fedi a szigetelőcsúcsot, gyertyaházat, valamint az elektródákat, akkor annak valószínűleg az lehet az oka, hogy túl sok olaj van az égéstérben, továbbá a motorolaj túl van töltve. Ekkor a helyes üzemanyag-olaj arányt kell megtalálni és beállítani, ezenkívül nem árt ellenőrizni a motort sem, ha igazán alapos akar lenni.

A szigetelőcsúcstörés egyértelmű jele, ha darabok törnek le a szigetelőcsúcsból, Ekkor nincs más lehetőség, mint a gyújtógyertya cseréje. Az úgy nevezett karfiolos elektródák, valamint a gyertyaidegen anyagok kicsapódása elnevezés akkor következik be, ha az elektródák megolvadtak, aminek túlhevülés vagy akár korai gyújtás miatti izzás lehet az oka, így érthető módon ellenőrizni kell a motort és a gyújtást. Ha a fentiek közül bármelyik probléma bekövetkezik, akkor mielőbb gyújtógyertya cserére lesz szükség. Ehhez érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol kiváló minőségű gyújtó gyertyák széles választékát találja! A gyújtógyertya elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez, így érdemes mielőbb kicserélni a hibás gyújtógyertyát!