Futball világbajnokság Katar – Hasznos infók, ha a helyszínen szurkolsz!

2022-ben először kerül arab országban megrendezésre a labdarúgó világbajnokság. Ez több szempontból is különleges, azonban azt is jelenti, hogy a helyszínen lévő szurkolóknak kifejezetten körültekintőnek kell lenni. Ne szabad elfelejteni, hogy csak vendégek vagyunk egy idegen országban!

Futball világbajnokság Katar sivatagi éghajlata miatt nem kerülhet megrendezésre a megszokott nyári időszakan, mivel ekkortájt a hőség szinte elviselhetetlen az országban. Éppen ezért a foci VB november 20 és december 18 között kerül megrendezésre. A mérkőzések nyolc stadionban zajlanak majd, melyek meglehetősen közel találhatók egymáshoz, így semmi akadálya, hogy egy nap akár több mérkőzést is megtekints. Ráadásul ehhez repülőre sem kell ülnöd. Katarban mind a nyolc stadion, ahol a foci VB zajlik majd, klimatizált, így, ha a várható24-25 Celsius foknál is magasabb lenne a hőmérséklet, abban az esetben is kellemes körülmények közt tudsz szurkolni. Amire mindenképp ügyelned kell, az az öltözködés. Szerencsére nem szükséges a hagyományos katari viseletet hordani, viszont arra mindenképp ügyelni kell, hogy az öltözék kellőképp szolid legyen.

Ez azt jelenti, hogy férfiak esetében arra kell figyelni, hogy a nadrág térd alá érjen. Nők esetében már az is fontos, hogy a vállak is takarva legyenek. A katari utazáshoz vízum is szükséges, valamint a szurkoláshoz egy úgy nevezett Hayya-kártya is szükséges. Az utazást tehát egyáltalán nem nehéz megszervezni, nem kell a szükséges papírok beszerzésével hosszan bajlódni. Nagyon fontos, hogy az iszlám vallású országban a helyi előírásokat és szabályokat ismerd és tiszteletben tartsd! Ha pedig nincs lehetőséged eljutni Katarba, viszont szeretnéd nyomon követni az eseményeket, akkor látogass el a focivb-2022.hu weboldalra!