Fontos folyadékok az autóban, amikről a többség megfeledkezik

Az autóban alkalmazott folyadékok említésére a többség leginkább az üzemanyagra és a motorolajra gondol elsősorban. Pedig az autóban még számos olyan folyadék található, mely a jármű működése szempontjából nélkülözhetetlen. Az alábbiakban ezeket a folyadékokat vesszük górcső alá.

Az autóban lévő fontos folyadékokról bővebb információkért klikkeljen ide! A szervófolyadék tartja fenn a kormányerő-rásegítő szivattyú és annak munkahengerei között a hidraulikus kapcsolatot. Akiknek, az autója elektromos rásegítésű kormányművel szerelt, azoknak nem kell a szervó olaj cseréjével foglalkozni, ugyanis ezekben a rendszerekben nincs ilyen. Alapvetően 100 ezer kilométerenként ajánlott a szervó olajat cserélni. Nem csak kormányzás nélkül, de sebességváltás nélkül sem lehetne vezetni a gépjárművet. A sebességváltáshoz elengedhetetlen a váltómű tökéletes működése, amihez váltóolaj szükséges. Ha a gyártói kézikönyvben talál utasítást, akkor annak alapján kell cserélni a váltó olajat, ha nem, akkor legalább 100 ezer kilométerenként.

Az ablakmosó folyadéknak sem feltétlenül szentelnek nagy figyelmet az autósok, pedig ennek is fontos szerepe van, biztosítja a tökéletes kilátást a szélvédőn át. Érdemes desztillált vízzel kevert folyadékot tölteni a tartályba, télen pedig kifejezetten erre az évszakra kifejlesztett ablakmosó folyadékot használni. A hűtőfolyadék számos, komoly jelentőséggel bíró funkcióval rendelkezik, a legfontosabb talán a motorműködésből eredő veszteséghő elvezetése. Ennek cseréje körülbelül 100 ezer kilométerenként szükséges. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a ka-autoszerviz.hu weboldalra és tájékozódjon!