Favágás és fakivágás a természetet szem előtt látva

Nagyon gyakran fel sem tűnik, ha egy új növény fejlődött ki vagy éppen dőlt ki, száradt el. A természet folyamatosan változik, nekünk pedig ez szinte fel sem tűnik. Talán csak akkor, amikor költözés, építkezés vagy egyéb ok miatt az élővilág akadályt jelent.

Favágás és fakivágás szavak hallatán sokan arra gondolnak, hogy a szakemberek ádáz vigyorral az arcukon kegyetlenül irtják a növényvilágot, különösen a fákat, holott ez nem egészen így van. A favágás ugyanis történhet a természet megóvása által is. Huszár Csaba és csapata arra törekszik, hogy lehetőség szerint minél több fát meg tudjon menteni. Ha van rá lehetőség, akkor a fa kivágása helyett sérülés mentesen, gyökerestül kiszedik a fát. Manapság, amikor a környezet megóvása minden korábbinál fontosabb, minden egyes ki nem vágott fa kincset ér! Viszont, ha a fa veszélyt jelent a környezetre vagy valamilyen okból kifolyólag elkerülhetetlen a kivágása, abban az esetben is tud segíteni Huszár Csaba és csapata, köszönhetően a húsz éves szakértelemnek és tapasztalatnak. A fa alpin technikával történő kivágása sem jelent problémát. Ha igényli, akkor a zöldhulladék elszállításáról is gondoskodnak a szakemberek.

A fa kivágás után megmaradó tuskó nagyon gyakran balesetveszélyes, azonban eltávolítása gyakran komoly nehézségekbe ütközik. A gépi tuskómarás szolgáltatás segítségével viszont eltávolítható a veszélyes tuskó, így nem kell amiatt aggódni, hogy valaki esetleg megbotlik benne. Az igazán nagy méretű, széles fák esetében a szakemberek emelőkosaras eljárással dolgoznak a precíz és biztonságos munkavégzés érdekében. Munkájukat lelkiismeretesen és magas színvonalon végzik. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a fakivágás-tuskómarás.hu weboldalra!