Esővíz elvezetés a házak megóvásának érdekében

Magyarország éghajlata leginkább mérsékelt kontinentálisként definiálható. Az évi csapadékmennység pedig 500-800 mm, de nyilván régiónként nagy eltérés fedezhető fel. Azonban egy dolog mindenhol közös! Mégpedig, hogy a fokozódó vízprobléma, az elapadó tavak mind arra ösztönzik a lakosságot, hogy a csapadék minden cseppjére odafigyeljenek!

Az esővíz elvezetés is egy ilyen környezettudatos lépés. Az csapadék elvezetésének folyamata történhet házi módszerekkel is. Például úgy, hogy az ereszből egy tartályban kerül összegyűjtésre a víz, mely később felhasználható kerti locsolásra. Ez igazán környezetbarát megoldás, ám fennáll a veszélye például egy téli hideg éjjelen, hogy belefagy a tároló berendezésbe a begyűjtött csapadék, s a benne lévő jég szétfeszítheti az egységet. Ezzel máris rengeteg kárt és bosszúságot okozva a lakóknak. Az esővíz elvezetés legbiztonságosabb és legmodernebb lehetősége az esővíz szikkasztás.

Az esővíz szikkasztás a csapadék talajba vagy esetleg kútba történő elvezetését jelenti. Hogy miért jó ez a módszer? Azért mert megóvja az ingatlan épségét, hisz sem a lábazati szigetelésnek, sem a falaknak nem tesz jót, ha az ereszből csordogáló víz hosszasan amortizálja. Ráadásul ez a módszer sokkal több vizet képes elnyelni, mint a már régóta ismert kaviccsal és dréncsővel történő szivárogtatás. Az esővíz elvezetésnek eme lehetősége nem csak hogy roppant egyszerű, s a részletes tájékoztatóval szakember segítsége nélkül telepíthető, de számtalan módon variálható, hosszabbítható mindezen kívül rendkívül költséghatékony is. A sunikft.hu weboldalról könnyedén beszerezhetők külön és csomagban is a telepíteni kívánt elemek. Aki a környezettudatosság mellett dönt, az esővíz elvezetése mellett, sőt mi több, a sunikft.hu mellett dönt!