Erre ügyeljünk a Zippo öngyújtó karbantartásánál

A hétköznapok során rendszeresen alkalmazott használati eszközeink csak akkor bírják majd sokáig az igénybevételt, ha mindig kellő időben elvégezzük a szükséges karbantartásokat. Nagyon fontos azonban, hogy ezeket a lépéseket körültekintéssel végezzük el.

Így van ez egy Zippo öngyújtó esetében is. A méltán világhírű amerikai gyártó hosszú évtizedek óta a legmegbízhatóbb gyújtókat gyártja, nem ritkán örökélet garanciát vállalva termékeire. Természetesen jó okkal kínálnak ilyen szokatlan mértékű jótállást, hiszen ezek a szerkezetek gyakorlatilag bombabiztosak. Egyszerű felépítése mellett a Zippo öngyújtó kizárólag minőségi anyagból készül, ez pedig kis túlzással elnyűhetetlenné teszi azt. A márka népszerűségét annak is köszönheti, hogy felhasználói oldalról roppant könnyű bánni ezekkel a termékekkel. Egy Zippo öngyújtó esetében tulajdonképpen csak az utántöltésre kell odafigyelnünk, illetve a kanóc, valamint a tűzkő állapotát szükséges megfelelő időközönként ellenőriznünk. Ez pedig mindössze pár percet vesz igénybe.

Ugyanakkor annak érdekében, hogy a kiegészítő hosszú ideig megőrizze kifogástalan állapotát, időszakosan egy alapos tisztításra is sort kell kerítenünk. Optimális esetben ezt a legjobb összekötni egy újra töltéssel, ha benzines változatról van szó. Ilyenkor távolítsuk el a Zippo öngyújtó belsejében lévő lerakódásokat, illetve fektessünk kiemelt figyelmet az eszköz külső felületére is. Függően attól, miszerint a gyújtó milyen bevonatot kapott, különböző módszerekkel végezhetjük el a takarítást. Alapvetően kijelenthető, hogy mindig puha rongyot használjunk és olyan vegyszert, ami nem karcol, azaz nem tartalmaz súrolószemcséket. Különösképp óvatosnak kell lennünk olyan Zippo öngyújtó esetében, amely antikolt felülettel rendelkezik, az ugyanis nagyon könnyen lekophat.