Eredményes munka home office-ban – Mire érdemes ügyelni?

Sokan úgy vélik, hogy a home office egy zseniális találmány és nincs is ennél jobb munka. Azonban, aki még nem dolgozott home office-ban, annak sokszor sejtése sincs arról, hogy olykor mennyire nem könnyű a home office-ban való munka.

A home office-ban való munkáról és az ahhoz kapcsolódó jó tanácsokról bővebben itt tájékozódhat! Tény, hogy a home office munka kényelmes, meg lehet vele spórolni az utazás idejét, nincsenek kollégák, akikkel nehéz lenne kijönni és a főnök sincs ott, hogy folyamatosan ellenőrizze a munkát. Egy szóval igazán jól hangzik, azonban pont ebben rejlik a veszély is. Az embert senki nem ellenőrzi, ráadásul bőven akadnak olyan tényezők, amik elterelik az ember figyelmét. Éppen ezért pár alapszabályt nem árt felállítani, ha home office-ban dolgozik, hogy minél hatékonyabb legyen a munka és ne kelljen a nap végén azzal szembesülni, hogy mindössze egy-két órát dolgozott egész nap. A legnagyobb problémát home office-ban általában azt jelenti, hogy az ember képtelen beosztani az idejét, ez pedig nagyon hamar a munka rovására megy. Érdemes fel állítani egy fix munkaidőt. Ha van egy napirend, amihez tartja magát akkor sokkal könnyebb haladni a feladatokkal.

A másik fontos dolog, hogy legyen egy fix hely. Ennek nem kell feltétlenül az íróasztalnak lennie, hanem lehet akár az ágy egyik fele, a kanapé sarka. A lényeg, hogy egy olyan hely legyen, ahol állandó rendszerességgel dolgozik. Fontos, hogy a családtagok is tudják ezt és el is fogadják, mivel nincs is annál kellemetlenebb, mint, amikor a munkaterületre pakolnak. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy tisztázza le, hogy hol van a munkaterület. A home office-ban egyáltalán nem könnyű a munka, éppen ezért azt javasoljuk, hogy ha Ön is így dolgozik, akkor a zavaró körülményeket zárja ki és koncentráljon a munkára!