Érdekességek a férfi parfümök kapcsán

Manapság a férfi parfümök esetében is nagy választék érhető el, ezért nem könnyű a választás. Nem csak az ismert márkák parfümjeinek érdemes bizalmat szavazni, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a kevésbé ismertek közt akadsz rá a számodra ideális darabokra.

Férfi parfümök kapcsán érdekesség, hogy az első nagy különválásra az 1950-es évekig várni kellett, ugyanis egészen addig nem voltak külön a nők és a férfiak számára kifejlesztett illatok. Az, hogy az adott illat a férfiaknak vagy a nőknek készült, leginkább onnan tudható, hogy mik a parfüm fő alkotó elemei. A férfi parfümök főként olyan összetevőket tartalmaznak, melyek erősek és határozottak, akárcsak a férfiak. Ilyen összetevők a citrusos aromák, a keleties vagy épp fás-fűszeres komponensek. Ezenkívül a vanília is gyakori összetevőnek számít. Habár a női és férfi illatok az 1950-es években váltak szét, azonban a parfümkészítés ennél jóval hosszabb múltra tekint vissza. A történészek számos bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy már az ókorban is használtak különféle illatanyagokat. Egyiptomban és Mezopotámiában elsősorban temetési rituálékhoz és vallási célok miatt használták őket.

Az ókori Perzsiában, Rómában és Hellászban pedig a társadalom felső rétege használta előszeretettel a különféle illatanyagokat, annak érdekében, hogy ezzel is bizonyítsák, hogy a gyakran nem túl kellemes illattal rendelkező szegényebb rétegektől ők különbek. Ezenkívül az ókori Indiában is előszeretettel használtak különféle illatanyagokat. A mai napig a legtöbb parfüm összetevő Indiából származik. Ha tudod, hogy milyen illatok állnak neked jól, akkor akár online is egyszerűen megvásárolhatod az ideális illatkombinációt, még pedig a probeauty.hu webáruház széleskörű kínálatából!