Brüsszel legjobb látnivalói

Brüsszel Európa egyik legjelentősebb városa, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az EU és a NATO székhelye. A gyerekektől az idősebbekig mindenki találhat itt magának való programot. Némely látnivalókat pedig mindenképp érdemes megtekinteni.

Brüsszel számos tekintetben kiváló úti cél, akár egy napra, de ha kényelmesen szeretnéd bejárni a helyi nevezetességeket, esetleg vidékre is ellátogatnál, akkor mindenképp érdemes több napot eltölteni itt. Brüsszel említésére sokan a város jelképére, az Atomiumra gondolnak, amely egy kilenc atomból álló vaskristályrács nagyított mása. Az öt gömbben különféle kiállításokat lehet megtekinteni. Az Európai Parlament is Brüsszelben található, azonban a plenáris ülések jellemzően nem itt, hanem Strasbourgban zajlanak. Viszont olykor-olykor itt is üléseznek, ráadásul az ülésterem látogatható. Az Európai Parlamentben meglehet ismerni a tagállamok múltját és az európai politikusok munkáját. Egy másik fontos épület, amelyet szintén célszerű megtekinteni, az Igazságügyi Palota, mely a Brüsszel legmagasabb pontján fekszik, így gyönyörű kilátásban lehet részed, ha ellátogatsz ide.

Ráadásul ez a világ legnagyobb törvényszéki épülete. Az épületbe lépve elragadó a belső tér, kicsit olyan érzésed lehet, mintha visszacsöppentél volna az ókorba. A Királyi Palota szintén egy jelentős épület, mely a király, illetve a királynő irodájaként szolgál, azonban nem itt laknak, hanem a Laeken palotában. Ha a király szabadságon van, akkor a palota belseje is látogatható, a Laeken palotának pedig a botanikus kertjét lehet megtekinteni. A Mini Europe is kedvelt látnivaló, különösen a családoknak érdemes ide ellátogatni. Ha szeretnél Brüsszelbe utazni, akkor mindenképp gondoskodj az utasbiztosítás megkötéséről.