Ballagásra is remek meglepetés lehet egy Parker toll készlet

Az iskolai tanulmányok befejezése mindig egy óriási mérföldkő az ember életében, ezekről a pillanatokról pedig méltó módon kell megemlékezni. Amikor ilyen jeles alkalomra keresünk ajándékot egy hozzánk közel álló személy részére, akkor a legtöbbször valami olyat szeretnénk adni, ami nem csak maradandó, de egyben hasznos is.

A Parker toll nem véletlenül az egyik legnépszerűbb ballagási szuvenír, hiszen újdonsült tulajdonosa hosszú évekig örömét lelheti benne. A 135 éve alapított amerikai gyártó termékei híresek kiváló minőségükről, így ha egy időtálló írószerszámot ajándékoznánk, akkor keresve sem találhatunk ennél megfelelőbbet. Mielőtt kiválasztjuk a számunkra legszimpatikusabb darabot, feltétlenül mérlegeljünk néhány olyan tényezőt, ami nagyban befolyásolja majd, hogy a megajándékozott személy mennyire lesz elégedett a Parker toll használatával. Egyáltalán nem mindegy ugyanis például az sem, mekkora kézfeje van az ünnepeltnek, illetve elsősorban milyen feladatokra használná az eszközt.

Hölgyek esetében feltétlen egy vékonyabb, kecses kialakítású Parker toll mellett ajánlatos döntenünk. Ezek nem csupán komfortosan megfoghatók, de kisebb tömegüknek köszönhetően akkor sem fárad el a tulajdonos keze, ha napi szinten több órán át ír vele. Ugyancsak kardinális kérdés a kinézet és a stílus. Egy ezüstözött Parker toll a visszafogottságával általában megfelelő választás, ám vannak, akik kifejezetten az aranyszínű kiegészítőket kedvelik, számukra egy ilyen bevonattal rendelkező darabot érdemes vásárolni. Gyakorta okoz dilemmát a típus is, hiszen a Parkernek nem csak a golyós-, hanem a töltőtollai is méltán népszerűek. Ezzel együtt szerencsésebb az előbbi mellett letenni a voksunkat, tudniillik a hagyományos kivitel minden dokumentum esetében bátran használható.