Az esővízgyűjtő tartály telepítésének legfontosabb részei

A megfelelő rendszer csomag kiválasztását követően akár azonnal megkezdődhet a csapadékvíz gyűjtés, amit aztán tetszőleges célokra lehet felhasználni. Ahhoz, hogy megkezdődhessen az esővízgyűjtés, mindenképp szükség van néhány elengedhetetlen eszközre.

Esővízgyűjtő tartály telepítése során az egyik legfontosabb eszköz kétségkívül a legfontosabb maga az esővízgyűjtő tartály. Vannak kisebb és igazán impozáns méretekkel rendelkező darabok. Ha utóbbit szeretné megvásárolni, akkor érdemes a sunikft.hu kínálatában elérhető 9000 literes Columbus tartályt vásárolni. A tartályhoz mindenképp be kell szerezni egy szivattyú berendezést. A Garten Comfort csomagban búvárszivattyú található, amely automatikusan ki- és bekapcsol. A szivattyú egy integrált nyomásmérő segítségével állandó víznyomást biztosít. A Garten Jet csomag egy külső szivattyúval rendelkezik. Erről bővebb információkat is megtudhat a sunikft.hu webáruházban, ahol a szűrő kosarak kapcsán is rengeteg hasznos információt talál. A szűrőnek nagy jelentősége van az esővízgyűjtés terén, ugyanis felfogja a szennyeződéseket.

A szűrőn áthaladva a vízben csak a nagyon apró szennyeződések maradnak meg, melyek a tartályba érve vagy annak aljára süllyednek vagy a víz felszínen lebegnek. A tartályban lévő csillapító befogadó edény megakadályozza, hogy a tartály alján felkavarodjon az üledék. Természetesen egy tartályfedélre is szükség lesz, amely a rendszert elzárja a felszíntől. Ezek a fedelek lépésállóak, de akár ennél stabilabb autóval vagy teherautóval járható típusok is rendelhetők. Az esővízgyűjtésnek rengeteg előnye van, ezért mindenképp érdemes alkalmazni a nagyobb kertekben. A szükséges eszközöket a sunikft.hu webáruház széleskörű kínálatából megrendelheti.