Az autók fékrendszere szaktudást igényel

Mindenki tudja, de legfőképp a sofőrök, hogy az autó fékrendszerének az állapota mindennél fontosabb kell legyen. Sajnos nagyon sok esetben csak akkor figyelünk az jármű ezen részére, amikor meghibásodik, amikor olajcserére van szükség. Érdemes rendszeresen ellenőrizni a fékrendszer állapotát, mert akkor megelőzheti a balesetek kialakulását.

Az autók fékrendszere a mozgási energiát hőenergiává alakítja át, ezért válik lehetővé a jármű lassítása, vagy megállítása. Azok az alkatrészek, amelyek a súrlódásban szerepet vállalnak a futóművön, a jármű kerekeihez rögzítve találhatóak meg. Fékrendszer esetén három fontos részt kell megemlíteni, melyek a következők: vezérlőberendezés, átvitel, és fékszerkezet. A vezérlőberendezés irányítása a sofőr feladata, hiszen ez lényegében a fékpedál. Ma már szinte minden autónál a az átvitel hidraulikus, de régebben voltak mechanikus, pneumatikus, elektromos átvitellel ellátott járművek. A fékrendszer feladata, hogy a kerekeknél csökkentse a sebességet, megkülönböztetünk súrlódó, elektromos, folyadék, és motor féket.

A fékrendszer működésének megismerése hasznos lehet mindazoknak, akik autó tulajdonosok. Ha szeretne még több hasznos információhoz hozzá jutni, akkor látogasson el a sokak által már jól ismert www.ka-autoszerviz.hu weboldalra. Írásainkból olyan információkat tudhat meg, amelyeket egyetlen autószerelő sem mond el önnek. Ha kérdései vannak a témával kapcsolatban, akkor lehetősége van felvenni a kapcsolatot munkatársainkkal a +36 62 554-013 telefonszámon, vagy a szerviz@kovacsauto.hu e-mail címen keresztül. Nem fog csalódni, ha weboldalunkra ellátogat, mert mindent megtudhat a gépjárművekről.