A statikus tervező feladata

Sokunkban merül fel a kérdés, hogy pontosan mi is egy statikus tervező feladata és hogyan is zajlik egy tervezés a színfalak mögött? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre próbálunk választ nyújtani, hogy Ön is tisztában legyen a tervezés rögös útjával.

A statikus tervező feladata, hogy egy olyan tervet készítsen, amely teljes mértékben eleget tesz a megrendelő igényeinek, úgy hogy azt az anyagi ráfordítással egyensúlyba hozza. Tehát a munkának szakszerűnek és költséghatékonynak kell lennie, amelyre csak egy megfelelő tapasztalattal rendelkező szakember képes. A tervezés első lépéseként, a megrendelővel való beszélgetés után, helyszíni felmérésre és a szükséges dokumentációkra lesz szükség (helyszínrajz és telekkönyvi kivonat). A felmérés során megállapítható a telek tulajdonságai, amelyek komoly szerepet játszanak a tervezésben is. A következő lépés az építésügyi szabályozással kapcsolatos információk feltárása és alkalmazása a tervezés folyamán.

Miután minden szükséges információt beszereztünk a hatóságoktól és a megrendelőtől egyaránt elkezdődhet a tervezés is. A statikus tervező legfőbb feladata, hogy a az épületek vagy építmények egyensúlyi pontja megfelelő legyen, így komoly számítások és mérések szűkségesek a szakszerűen elvégzet munkához. Majd a munka végeztével egy vázlatszerű tervvel áll elő, amelyet a megrendelő szemrevételez és átbeszélik azokat a pontokat, ahol érdemes lehet javítani, fejleszteni a projekten. Végül pedig a teljes tervezet elkészítése és átadása következik, amikor is már a végleges tervvel szembesítjük a megrendelőt. Amennyiben statikus tervezőre van szüksége írjon vagy hívjon minket a kreabim@kreabim.com email címen vagy a 0036 30 534 2513 telefonszámon. Komoly tapasztalattal és minőségi munkavégzéssel állunk rendelkezésére!