A reggeli vagy az esti zuhanyzás az egészséges?

A reggeli és eseti zuhany közti vita pont olyan, mint az, amikor arról veszekszenek az emberek, hogy először lekvárt vagy tejszínt tegyen-e a palacsintára. Melyik a jobb: reggel vagy este zuhanyozni? Míg a reggeli zuhanyozók azt mondják, nincs jobb a zuhanyozás frissítő csapásánál, az esti zuhanytábort erősítők a boldog alvásról áradoznak, amikor tiszta hajjal és bőrrel bebújnak az ágyneműbe. Szóval kinek van igaza?

Ide klikkelve tudjon meg mindent a reggeli vagy az esti zuhanyzással kapcsolatban. Ha érdekli a téma keresse fel a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalt. Egy éjszakai alvás után a reggeli zuhany lehetővé teszi, hogy lemossák az álmodozás közben felgyülemlett baktériumokat vagy verejtéket. Különösen akkor, ha zsíros arcbőrtől szenved, amely valószínűleg az egész testét érinti, nem csak az arcát. A zuhany alá merülés gyorsan kiegyensúlyozottá és frissé teheti bőrét. Hasonló gondolkodásmóddal valószínűleg több szennyeződést és izzadságot fog felszedni a nap folyamán. Ezért, ha ragaszkodunk a reggeli zuhanyhoz, fennáll annak a veszélye, hogy lefekvésben szennyezettebbnek érezzük magunkat, és baktériumok halmozódnak fel a testünkön. Ha az ébresztő megszólalása után az ébredéssel küzd, a reggeli zuhany tökéletes ébresztő lehet.

A tudomány is támogatja a hidegzuhany-trendet, és a kutatók kimutatták, hogy az alacsony hangulat és a stressz csökkentése jótékony hatással van az erősebb immunválaszra. Egy rövid reggeli zuhany 15-30 másodperces hideg vízzel bizonyítottan segít az ébredésben és serkenti a vérkeringést. A rossz alvás miatt nyűgösen ébred, ezért ha lefekvés előtt meleg zuhany technikával javítja az éjszakai alvást, éberebbnek érezheti magát a nap elején, tehát ebből a szempontból előnyösebb lehet az esti zuhanyzás. További részletekért és információkért megéri benézni a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra.