A páramentesítő készülék használatával minden könnyebb!

A párátlanító olyan elektromos készülék, amely csökkenti és fenntartja a levegő páratartalmát, általában egészségügyi vagy kényelmi okokból, vagy hogy megszüntesse a dohos szagot, és megakadályozza a penész növekedését azáltal, hogy vizet von ki a levegőből. Háztartási, kereskedelmi vagy ipari alkalmazásokhoz használható. A nagyméretű párátlanítókat kereskedelmi épületekben, például beltéri jégpályákon és uszodákban, valamint gyártóüzemekben vagy raktárakban használják.

A páramentesítő készülék használatával elkerülheti a légúti betegségeket is, tehát nézzen be hozzánk a fisherklima.hu-ra hogy többet tudjon meg ezekről a szuper berendezésekről. A párátlanítók vizet szívnak ki az egységen áthaladó levegőből. Kétféle párátlanító létezik: kondenzátum párátlanító és szárító. A kondenzátum -párátlanítók hűtőt használnak a kondenzátum néven ismert víz összegyűjtésére, amely általában szürkevíz, de időnként ipari célokra újra felhasználható. Egyes gyártók fordított ozmózis szűrőket kínálnak a kondenzátum ivóvízzé alakításához. Egyes konstrukciók, mint például az ionos membránnal működő párátlanító, a vizet gőzként, nem pedig folyadékként ártalmatlanítja. A szárító párátlanítók (más néven abszorpciós párátlanítók) megkötik a nedvességet hidrofil anyagokkal.

Az olcsó hazai egységek egyszer használatos hidrofil anyagpatronokat, gélt és port tartalmaznak. A nagyobb kereskedelmi egységek forrólevegő-visszanyerő rendszereket tartalmaznak a nedves levegő eltávolítására a helyiségből. A párátlanítók energiahatékonysága széles skálán mozoghat. Ha a kondenzvizet automatikusan kezeli, a legtöbb párátlanító nagyon kevés karbantartást igényel. Amennyiben még többet szeretne megtudnia páramentesítőkről és a működésükről, nézzen be bátran a fisherklima.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami csak érdekelheti ebben a témában.