A mezőgazdaságban is óriási segítség egy jól megválasztott mobil sátor

A földműveléssel foglalkozó vállalkozások kapcsán sok esetben komoly dilemmát jelent a különböző eszközök, járművek, vagy épp a betakarított termény tárolása. Kiemelten igaz ez olyankor, amikor nagy területen folyik a munka és a raktáregységek távolsága jelentősnek tekinthető. Ilyenkor a szállítás felesleges idő, illetve energiabefektetéssel járhat.

Ezt a problémát eredményesen hidalhatjuk át egy mobil sátor segítségével. Az univerzális telepíthetőségnek hála ugyanis minden esetben ott építhetjük fel ezeket a konstrukciókat, ahol éppen szükség van rájuk. Ezek a szerkezetek tökéletesen alkalmasak gépbeállónak, garázsnak, vagy épp takarmány- és vetőmagtárolónak is, hiszen kialakításuk során arra törekedtek, hogy a helykihasználás a lehető legoptimálisabb legyen. Ennek köszönhetően, ha a mobil sátor falra, vagy Gravetti-blokkra kerül, akkor a tárolókapacitás maximálisan kiaknázhatóvá válik. Ugyanakkor egyéb esetekben sincs szükség különösebb terep-előkészítésre. Tudniillik a mobil sátor felállításához nem kell az alapozással bajlódni, lévén akár talajra, illetve aszfaltra, vagy betonra is rakható.

Hatalmas könnyebbséget jelent továbbá, hogy nem kell a megfelelő méret miatt kompromisszumokat kötnünk, vagy túlságosan előre terveznünk. A mobil sátor ugyanis utólag is bővíthető, így a megnövekedett kapacitásigény kényelmesen kiszolgálható. Az univerzális felhasználhatóság mellett óriási előny a konstrukciók strapabírósága is. A horganyzott acélból készült váz hosszú időn át kellően ellenáll a külső behatásoknak. A PVC bevonatos poliészter ponyva pedig megfelelő védelmet nyújt, miközben a fehér belső filmréteg a raktér fényerejéért felel. Legyen szó tehát bármilyen ipari tárolási feladatról, a mobil sátor gyakorlatilag minden esetben kiváló megoldást nyújt.