A levenduláról bővebben

Az angol és a francia levendula fajtákat hagyományos módon Pannonhalmán szokták termeszteni, de természetesen a világ más tájain is megtalálható a növény. A levendula teljes leírását megtekintheti weboldalunkon.

A levendula minden részletét megtudhatja a pannonhalmilevendula.hu weboldalon, ezért nézzen be ide ha ön is meg szeretné ismerni a levendulatermesztés történetét, azt, hogy a levendula mire jó és hogy milyen készítményeket gyártanak belőle. Az első nagyobb méretű levendulást Magyarországon Tihanyban alakították ki az 1920-as években, és a tihanyi levendula híres lett világszerte, ami nem is csoda  mert a levendula illóolaj-tartalma kimagasló  volt. Eleinte Európában a rómaiak terjesztették el ezt a fontos a növényt és a rómaiaktól ered a levendula név is: a „lavare”, magyarul azt jelenti „mosni” ez pedig arra is utalhat, hogy a levendulát már az ókorban is a szépségápolásban használták fel. A levendulának manapság összesen 21 fajtája ismert, de a természetgyógyászatban csak hármat használnak fel.

Amennyiben minden részletet meg szeretne tudni a levendulafajtákról , a levendulák történelméről vagy a termesztésről, akkor nincs más dolga, mint fellátogatni weboldalunkat a pannonhalmilevendula.hu-t, hiszen itt minden információt megtudhat majd a levendulaolajokról is és levendulaértékesítés leírását is megtalálhatja. Ha netán kérdések merülnek fel a levendula értékesítéssel, a levendula fajtákkal vagy a levendula készítményekkel kapcsolatban, akkor akár fel is teheti nekünk kérdéseit, csak vegye fel a kapcsolatot együttműködő ügyfélszolgálatunkkal az info@pannonhalmilevendula.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a 06 20 595 7777 telefonszámot és itt minden kérdése azonnali megválaszolásra kerül majd, hiszen kollégáink mindenki rendelkezésére állnak.