Nyomásmérő

A legjobb nyomásmérő az interneten!

A nyomásmérő egy folyadékintenzitás-mérő eszköz. A nyomásmérőkre a folyadékerőművek beállításához, hangolásához szükségesek, ezek hibaelhárításában nélkülözhetetlenek. Nyomásmérők nélkül a folyadékellátó rendszerek kiszámíthatatlanok és megbízhatatlanok lennének. A mérőeszközök segítenek megbizonyosodni arról, hogy nincs szivárgás vagy nyomásváltozás, amely befolyásolhatja a hidraulikus rendszer működési állapotát.

Nyomásmérő rendelhető a flowtrade.hu weboldalon ezért mindenképpen keressen fel minket és tudjon meg ezekről mindent még ma. A hidraulikus rendszert úgy tervezték, hogy egy beállított nyomástartományban működjön, ezért a mérőműszert erre a tartományra kell méretezni. A hidraulikus nyomásmérők akár 700 bar mérésére is rendelkezésre állnak, bár a maximális hidraulikus nyomás általában a 200-350 bar tartományban van. A hidraulikus mérőeszközöket gyakran a szivattyú nyomáscsatlakozójához vagy annak közelében szerelik fel a rendszernyomás kijelzésére, de bárhol felszerelhetők a gépen, ahol a nyomást ellenőrizni kell – különösen, ha az aláramkörök a szivattyú nyomásától eltérően működnek, mint pl. csökkentő szelep után.

A nyomásmérőket több mint száz éve használják a folyadékellátó rendszerekben, így meglepő lehet, hogy a nyomásmérők kialakítása folyamatosan fejlődik. A folyadékenergia-alkalmazások nyomásmérőinek fejlődése általában az alkalmazás-specifikus jellemzők növekedését eredményezte. Például a nyomásmérőket ma már rutinszerűen hidraulikabarát nyomáscsatlakozásokkal (például SAE/Metric egyenes menettel) tervezik, hogy megakadályozzák a rendszer szivárgását. Az egyedi skálákkal ellátott analóg mérőeszközök gyakoribbak, a személyre szabható firmware-rel rendelkező digitális nyomásmérők pedig lehetővé teszik a szivárgások vagy egyéb paraméterek mérését. További részletekért nézzen be a flowtrade.hu weboldalra.