A kültéri műfű szőnyeg sok esetben kiváló választás lehet

A folyamatos technológiai innovációknak köszönhetően ma már számtalan megoldás létezik a teraszok, sőt, az udvar burkolására is. Ez persze gyakorta azzal jár, hogy nem egyszerű eldönteni, mivel is járunk a legjobban, ugyanis szinte mindegyik anyagnak megvannak az előnyei, illetve a hátulütői is.

Kisebb területek esetében azonban egy minőségi kültéri műfű szőnyeg nem igazán rendelkezik hátrányokkal, sőt, még nagyobb porták vonatkozásában is kiváló döntés lehet. A legnagyobb dilemmát a típus kiválasztása okozhatja, tudniillik a költséghatékonyabb modellek mellett ma már elérhetők olyan konstrukciók is, amik szinte teljes egészében úgy néznek ki, mint a valódi gyep. Egy prémium kategóriás kültéri műfű szőnyeg ugyan némileg magasabb kiadással jár, ám ha a pozitívumokat vizsgáljuk, akkor arra a megállapításra juthatunk, miszerint hosszú távon nagyon is megéri a befektetést. A legújabb kivitelek ugyanis teljes mértékben UV-állók, így nem fakulnak ki, még évek múltán sem. Emellett arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a bekerülési költségnél kalkuláljunk az alacsonyabb karbantartásigény jelentette megtakarítással is.

Tudniillik egy kültéri műfű szőnyeg esetében nincs szükség nyírásra, ezzel pedig nem csak a pénztárcánkat kíméljük, de rengeteg időt is nyerhetünk. Időnként persze érdemes összegereblyézni, illetve lesöpörni a lerakódott avart- főképp tavasszal ajánlatos ezt megejteni – és igény esetén akár magasnyomású mosóval is kitisztíthatjuk a kültéri műfű szőnyeg felületét. Ez azonban maximum pár órányi elfoglaltságot jelent évente, ami összehasonlítva a valódi gyep munkaigényével, elhanyagolható mennyiség. Mindemellett az sem jelent problémát, ha házi kedvencünk van, hiszen a legújabb modellek már kisállatbarát kialakítással rendelkeznek. Bátran válasszuk tehát ezt a komfortos megoldást, mert biztosak lehetünk benne, hogy hosszú távon is teljes mértékben elégedettek leszünk a használatával.