A központi fűtés felkészítése télre

Az ősz beköszöntével egyre hűvösebbek a napok és különösen az éjszakák. Éppen ezért nem csoda, hogy sok család kezdi el használni a központi fűtést. Viszont, ha nem működik megfelelően az komoly fejtörésre ad okot. Különösen, hogy a szerelők ebben az időszakban a leginkább leterheltek, így a javítás valószínűleg drágább lesz.

A központi fűtés felkészítéséről bővebb információk itt találhatók! Szerencsére nem kell napokat várni a szerelőre, ugyanis akár Ön is fel tudja készíteni a központi fűtést a télre. Ehhez először be kell kapcsolni a fűtést. Érdemes ellenőrizni a kazánt, hogy kijelez-e bármiféle hibakódot. A legnagyobb gondot általában az jelenti, hogy a víznyomás 1 bar/14,5 lb alá esik. Ahhoz, hogy a kazán megfelelőképp működjön, a víznyomásnak ezen a szinten kell működnie. Ahány kazán, annyiféle feltöltési módszer, így a feltöltés kapcsán érdemes megtekinteni a kazán használati útmutatóját. Ez alapvetően egy egyszerű feladat, azonban attól is függ, hogy a kazánt telepítették-e. Abban az esetben, ha elakadna, akkor vegye fel a kapcsolatot egy fűtőmérnökkel, aki az adott kazánmárkára szakosodott.

Ha a kazán megfelelően működik, akkor fordítsa el a termosztátot úgy, hogy az szobahőmérsékletnél magasabban legyen, majd pár perc elteltével ellenőrizze, hogy melegszik-e a fűtés. Abban az esetben, ha pár perc után sincs változás, akkor ellenőrizze, hogy van-e külön termosztát vagy szelep rajta, ha pedig igen, akkor nyitva van-e és a hőmérsékletet elég magasra állította-e. Ha kétségei vannak, akkor állítsa maximumra. Ennek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a hő meginduljon a radiátorba. Ha a radiátorok kellőképp felmelegedtek, akkor érdemes ellenőrizni, hogy vannak-e szivárgások, rendben van-e a tömítés.