A közlekedési tükör a forgalomtechnika egyik legfontosabb eszköze

Legyen szó akár nagyobb méretű üzlet-, vagy raktárhelyiségekről, sok esetben kardinális jelentősége van a jó beláthatóságnak. Ez nem csak a lopások kivédése szempontjából elengedhetetlen – hiszen egy körültekintően telepített kamerarendszerrel ezt kivédhetjük -, de a közlekedésbiztonság tekintetében is hatalmas szerepe lehet.

Szerencsére a forgalomtechnika eszközeivel ez könnyedén megvalósítható. Beltéri felhasználás esetén a vagyonvédelmi tükrök jelenthetik a legoptimálisabb megoldást. A fél-, negyed-, illetve nyolcadgömb kialakításban is elérhető termékek felhasználási területe igencsak változatos. A forgalomtechnika egyik legkeresettebb kiegészítője ugyanis rendkívül egyszerűen, mindössze pár csavar segítségével rögzíthető a mennyezetre, illetve a sarkokba. További óriási könnyebbséget jelent, hogy igény esetén akár egy láncon is belógathatók – hiszen rendkívül csekély súllyal rendelkeznek -, így pedig roppant precízen pozícionálhatók. A megfelelő struktúra kialakításával pedig még egy nagyobb tér is teljesen átláthatóvá válik, ráadásul így az áramkimaradás okozta zavaroktól sem kell tartanunk.

A forgalomtechnika fontos részét képezik ugyanakkor a kültéren használatos tükrök is. Közutak esetében már régóta bevett szokás, hogy a nehezen belátható szakaszokat, élesebb kanyarokat egy ilyen eszköz felszerelésével teszik biztonságosabbá. Ipari felhasználás során ugyanez történik. Nagyobb raktárak, illetve telephelyek vonatkozásában, ahol árumozgatás is történik, kiemelt jelentőséggel bír a biztonság. A forgalomtechnika segítségével ez könnyedén és gazdaságosan megvalósítható. A megfelelő pontokon elhelyezett forgalomtechnikai tükrök garantálják a kellő tájékozódást, ráadásul karbantartási igényük minimális, így használatuk hosszú távon rendkívül kifizetődő.