A konyhai dugulás gyors megszüntetése

Dugulás sosem történhet jókor. Különösen ünnepnapokkor nem vagy, ha éppen vendégek vannak a lakásban. Ekkor célszerű szerelőt hívni, azonban, mielőtt ezt megtenné érdemes pár egyszerű módszert kipróbálni, aminek köszönhetően a dugulást akár a szerelő segítsége nélkül is megszüntetheti!

A konyhai dugulásról bővebb információkért kattintson ide! Az igazán makacs dugulást a szakember tudja csak megszüntetni. Viszont, ha nem ennyire komoly a helyzet, akkor érdemes bevetni pár egyszerű praktikát. Ilyen például a pumpa használata. A vákuum segítségével nagy eséllyel sikerül megszüntetni a dugulást. Ha nem rendelkezik pumpával, akkor mindenképp érdemes beszerezni egyet. Érdemes nagyanyáink klasszikus módszeréit is kipróbálni, vagyis ecetet és sütőszódát önteni a lefolyóba. Először a sütőszódát kell a lefolyóba önteni, majd az ecetet. Végül erre forró vizet kell önteni. Ha elsőre nem ér el eredményt, akkor célszerű megismételni még legalább kétszer a folyamatot! Ha úgy kényelmesebb, akkor egy mérőpohárban előre is összekeverheti az ecetet és a sütőszódát.

Abban az esetben, ha a fürdőszobai lefolyóban történik dugulás, például a fürdőkádban, akkor érdemes kihúzni a hajszálakat a lefolyóból. Elképzelhető, hogy egy nagy adag hajkupac akadályozza meg a víz szabad áramlását. Nem csak a konyhában, de a fürdőszobában is érdemes műanyag szűrőt használni, mivel így megakadályozható, hogy az ételmaradékok, hajszálak bejussanak a lefolyóba és ezáltal dugulást okozzanak. Szintén érdemes beszerezni egy csőgörényt, ami a pumpához hasonlóan hasznos fegyvernek minősül a dugulás elleni harcban. Viszont abban az esetben, ha semmi sem segít, akkor mindenképp szerelőt kell hívni, hogy szakszerű módszerekkel megszüntesse a dugulást!