A kiwiben lévő hasznos tápanyagok

Amilyen kicsi a kiwi, annyi hasznos tápanyag található meg benne. Éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Már napi két-három kiwi evése is hozzájárul az egészség, illetve az immunrendszer nagy mértékű támogatásához.

Kiwi egy igazán finom, ízletes gyümölcs, mely önmagában is laktató, azonban süteményben vagy gyümölcssalátában is kiválóan megállja a helyét. A kiwi fogyókúrázok számára is jó választás, mivel alacsony a kalóriatartalma, ezért nyugodtan eheted, ha egy kis édes ízre vágysz. A magas rosttartalom nagyot jót tesz a beleknek, ezért gyakori fogyasztása mellett nem kell tartanod a székrekedéstől és egyéb emésztési problémáktól. A magas C-vitamin tartalma miatt célszerű télen is sok kiwit enni, mivel így támogathatod az immunrendszered és akár el is kerülheted a felső légúti megbetegedéseket. Ha gyakran fogyasztasz kiwit, akkor hamar érezni fogod a jótékony hatásokat. Magas magnézium, kalcium és kálium tartalma a szív optimális működéséhez is hozzájárul. Emellett a gyakori kiwi evés képes tisztítani és ellazítani az erek falát, így az érfal rugalmassága javítható és csökkenthető a vérnyomás.

Habár sokan nem tudják, de nem csak a gyümölcshús, hanem akár a kiwi szőrös héja is ehető. Érdekesség, hogy a kiwi héjában háromszor több az antioxidáns, mint a húsában. Héjastól is lehet fogyasztani a kiwit, viszont ez esetben mindenképp alaposan mosd meg. Így a szervezeted több antioxidánshoz és hasznos tápanyaghoz juthat. Áldásos hatásait mindenképp érdemes kihasználni. Fiataloknak és idősebbeknek egyaránt célszerű kihasználni a kiwi adta tápanyagokat, illetve a benne rejlő lehetőségeket. Ha szeretnél online kiwit rendelni, arra is van lehetőség, még pedig a kozertplusz.hu webáruházban, ahonnan pár kattintással egyszerűen rendelhetsz.