A gyerekszoba színfoltja a szép gyerekszőnyeg

A biztonságos gyerekszoba minden családban fontos. Akkor vagyunk mi szülők nyugodtak, ha gyermekeinket olyan környezetben tudhatjuk, ahol kényelmesen és jól érzik magukat. A gyerekszoba az a hely, ahol az óvoda és az iskolaidő után a legtöbb időt töltik.

Egy profin, komfortosan, biztonságosan berendezett gyerekszoba pedig a szülőknek is megnyugtató tudatot ad. A gyerekszoba szőnyeg adja meg az alaphangulatát a szobának, így hát nem is olyan mindegy, hogy milyet választunk.

Mielőtt végleges döntést hoznánk, néhány dolgot szemügyre kell venni.

  • A gyerekszoba szőnyeg anyaga az egyik legfontosabb. Fontos, hogy ne tartalmazzon rákkeltő, káros anyagokat és hogy nagyon jó minőségű legyen. Legjobb, ha hipoallergén pamut-akril anyagú, ami antisztatikus, atkaellenes. Válasszunk olyan gyerekszőnyeget, aminek hátoldalán csúszásgátló is van. Legyen könnyen takarítható, sűrű szövésű, vastag, de ne hosszú szálú.
  • A megfelelő méret is fontos. Minél nagyobb felületen van gyerekszőnyeg a szobában a padlón, annál barátságosabb és biztonságosabb a légkör. A kis mezítlábas tappancsok ne a hideg padlóval érintkezzenek, hanem a meleg szőnyeggel. Könnyebb a takarítás, ha nincs a szőnyegen semmilyen bútor. A gyerekszoba szőnyeg minél nagyobb, annál jobb.
  • Szín, minta. Legyen harmonikus a bútorokkal, a tapétával. Nem szerencsés, amikor túl sok szín kavalkádja keveredik, mert ez idegesítő is lehet. Ha a bútorzat letisztult, egyszerű, akkor nyugodtan jöhet egy színesebb, feltűnőbb gyerekszőnyeg, de ha a bútorok, kiegészítők színesebbek, akkor a szőnyeg legyen inkább egyszerűbb. Gyermekeink érdeklődési köre is meghatározhatja a választást. Nagyon sokféle mintájú, rajzolatú gyerekszőnyeg kapható. Focis, Pókemberes, Járműves, Hercegnős, Iskolás, stb. Kérjük ki a gyerek véleményét és járjunk a kedvében, hiszen ő fog játszani rajta. Fiúknak a zöld-barna kombináció, lányoknak a rózsaszín-szürke manapság nagyon trendi.
Gyerekszőnyeg
Gyerekszőnyeg

A gyerekszoba tervezésnél fontos, hogy világos és vidám legyen, a kis alapterületnél pedig maximális helykihasználással. A sok fény nem csak az iskolásoknál a tanulásnál jön jól, hanem kisebb korban is. A felnőttekre sincs jó hatással a sötét, a gyerekek fejlődéséhez pedig elengedhetetlen a világos, napfényes közeg. A gyerekszoba az a hely, ahol ők önmaguk lehetnek a saját kis birodalmukban. A vidám, inger gazdag hangulat inspirálóan hat majd a gyerekre.

Egy szép, minőségi gyerekszoba szőnyeg megadja a maximális kényelem alapját minden korosztályban.