A dülmirigygyulladás gyógymódjai

Egy prosztatagyulladás (dülmirigygyulladás) tartósan megnehezíti a betegségben élő személy életminőségét. Ez a kellemetlenségekkel járó probléma, rontja a szexuális életet és kihatással van az éjszakai pihenésre, vagyis szinte ellehetetleníti azt, mivel a gyakori vizelési ingerek miatt, nem hagyja a pácienst aludni.

A dülmirigygyulladás gyógymódjai többféle típusúak lehetnek. Leggyakrabban az antibiotikumok és a gyógyhatású, természetes készítmények kombinációjából állítanak össze egy gyógyító kúrát. Az alfa-receptor blokkolókat is gyakran alkalmazzák, melyekkel 8-12 nap alatt megszüntethető a gyulladás. A prosztatagyulladás sajnos sok férfit érint. Ez a kellemetlen tünetekkel járó betegség, a fiataloknál ugyanolyan gyakorisággal előfordul, mint az idősebbeknél. A betegség hátterében leginkább bakteriális fertőzés áll, de sokszor a kiváltó okot, ki sem lehet mutatni. Tünetei lehetnek a gyakori vizelési inger, miközben kevés vizelet ürül ki a szervezetből, valamint magömlés, a székletürítés közben fájó, égető érzés, illetőleg feszült nyomás a gát, a lágyék környékén, a herefájdalom, a merevedési zavar, de akár a nemi vágy csökkenése is utalhat dülmirigygyulladásra.

A házilagos kezelésekre különböző gyógyteák ajánlottak, csalángyökérből, kisvirágú füzikéből, a nyárfa kérgéből és leveléből, tarackbúzából, fűrészpálma termésből. Míg betegek vagyunk, növeljük meg a vízfogyasztásunkat, és kerüljük a szexuális kapcsolatokat. A prosztata krónikus gyulladása esetén, mindenképp keressünk fel egy urológus szakorvost, mielőtt még súlyosabb következményei lennének a problémának. Ha bármilyen, a fent említett tünetekhez hasonlót észlel, vagy prosztatagyulladással áll szemben, de még nem fordult orvoshoz, hívja a +36 30 870-74-27-es telefonszámot vagy írjon az info@boc.hu e-mail címre és egyeztessen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrumba, hogy mihamarabb elkezdhessek a betegség kezelését.