5+1 érv a strapabíró padlószőnyeg mellett

A szőnyeg vásárlás éppen olyan örömteli és izgalmas, mint a bútorok, vagy a tapéták megvétele. Melyik helyiségbe milyen típust, színt, mintát tegyünk, nagyon is meghatározó otthonunk, vagy munkahelyünk csinosításakor.

Vannak a nyírt szőnyeg típusok, vannak a padlószőnyeg típusok, vannak mosható szőnyeg típusok konyhába, fürdőszobába, futószőnyegek a folyosóra, lépcsőre, na meg persze a gyönyörű gyerekszőnyeg variációkat is meg kell említeni. A felsoroltak közül sokak kedvence a padlószőnyeg.

Padlószőnyeg
Padlószőnyeg

Íme 5+1 érv, hogy miért:

  1. A padlószőnyeg sokoldalú felhasználást kínál. Lássuk, hol teríthetünk le egy-egy tekercset: szállodákban, irodákban, otthon, üzletekben, edzőtermekben, bemutatótermekben, de még templomokban is találkozunk velük. Mivel több típusban és anyagban gyártják őket, léteznek ipari strapabíró padlószőnyegek is, amiket akár autóbuszok aljzatára is tehetünk. A padlószőnyeg első érve tehát a sokoldalúsága.
  2. A strapabíró padlószőnyeg olyan komfortfokozatot nyújt, amit talán a többi szőnyeg nem tudna megadni. Mivel a szoba minden egyes négyzetcentimétere le van vele burkolva, nincs egy talpalatnyi hely sem, ahol hideg, kemény, rideg felülettel érintkeznének talpaink.
  3. A padlószőnyeg tökéletesen redukálja a lépések zaját is. Ez nem csak otthon, hanem irodákban, intézményekben is hasznos. Ott, ahol gyerekek szaladgálnak, de például egy irodaház, ahol folyamatos a magassarkú cipők kopogása, jó választás a padlószőnyeg
  4. A strapabíró padlószőnyegek hosszú éveken át lehetnek a mindennapjaink megszépítői. Egy padlószőnyeg nehezen szakad el, lehetetlenség kilyukasztani és színe sem kopik ki.
  5. A padlószőnyeg fantasztikusan meleg hatású, ezért azoknak, akik mindig fáznak, kötelező otthonra. Padlófűtéshez ekkor még zseniálisabb, hiszen az egész padló nem csak hogy puha, még finom langyos is lesz télen.
  6. Gondoltad volna? A padlószőnyeg az ízületeket is megkíméli. A rugalmas és puha felület kellemesebb járófelületet jelent, ami az ízületekre pozitív hatással van. A hideg járólap hosszú távon nem tesz jót az ízületeinknek, de a puha padlószőnyeg egészséges számára.

Fontos, hogy ha padlószőnyeg vásárlást tervezünk, és hosszú távban gondolkodunk, akkor csak jó minőségű, prémium terméket vásároljunk. Egy gyönyörű, stílusos exclusive padlószőnyeg például mindenkit lenyűgöz a nappaliban. A shaggy padlószőnyeg pedig az intim hálószoba meghitt része lesz. Gyönyörű színek, bársonyos anyag, kellemes érzet a talpaknak és minden érzékszervnek.